3 uitstekende redenen om voor grote tegels te kiezen

02-03-2018

Er bestaat al lang geen standaard meer als men spreekt over tegelformaten. De trend neigt meer en meer naar "bigger is better". Keramische tegels worden alsmaar groter en groter.

Enorm voordeel van deze grote keramische vloertegels is het onderhoudsgemak, want er zijn minder voegen om schoon te maken. Ideaal voor in de badkamer en keuken, waar de voegen enorm onderhevig zijn aan vuiligheid.

Een stoere look met tegels
Heb je al eens aan een groot tegelformaat gedacht voor je muur te bekleden? Grote keramische tegels geven als wandtegel een moderne look in een strak interieur. In de badkamer bv creëer je een stoere look met grootformaat tegels. Zeker als je een donkere tint gebruik.

Een zachtere tint daarentegen zal zorgen voor een sereniteit, want de wand wordt niet onderbroken door voegen. Wanneer je liever het visuele vlak onderbreken wil, kan je grote tegels combineren met kleinere in hetzelfde materiaal. Je kan eveneens kiezen voor een contrasterende tegelstrook.

Materialen op hun best
Wil je graag het materiaal van zelf doen spreken? Een vorm van expresiviteit ontwikkelen? Dan kom je automatisch terecht bij grote formaten. Want in een grote tegel komt de nuancering en tekening beter tot zijn recht.

Ze komen in hun eigenheid en pracht naar voren. Kies je nu voor natuursteen of keramiek, in elk materiaal zijn grote tegels beschikbaar. Bij Carro Casa bieden wij je, buiten het standaard gamma aan formaten, afmetingen die gaan tot 120 x 240 cm en zelfs tot 160 x 320 cm.

Groot ruimtegevoel dankzij grote tegels
Grote tegels zetten het ruimtegevoel extra in de verf. Zelfs in de hal of de woonkamer ontwikkel je een luxueus gevoel van ruimte met grote vloertegels. Ook een kleine ruimte zoals de inkomhal of wc heeft baat bij een grote tegel. Die doet de kamer groter ogen.