Fris je interieur op met tegels in Romeins verband

20-02-2018

Heb je een grote oppervlakte te betegelen en ben je wel te vinden voor de landelijke stijl? Dan zorgt het legpatroon in Romeins verband voor een unieke uitstraling van je ruimte.

Romeins verband is een techniek waarbij verbindingsnaden van stenen en tegels ten opzichte van elkaar verspringen. Er worden verschillende formaten (bv 60 x 60, 30 x 60 en 30 x 30) van keramische tegels gecombineerd om zo tot een vloer met een natuurlijke schakeringen te komen.
Deze techniek wordt onder meer gebruikt bij metselwerk en het aanleggen van vloeren in landelijke woningen, terrassen of zelfs straten. Een bepaald patroon herhaalt zich over de oppervlakte. men bekomt dus wel een schakering, maar dit patroon blijft klassiek door de herhaling ervan.

Waarop moet je letten bij de plaatsing van Romeins verband?
Typisch aan een tegelvloer in Romeins verband is de combinatie van verschillende formaten en daarbij de voegen die verspringen. Wanneer je een tegelvloer op deze manier aanlegt, heb je nooit een doorlopende voeg.

Het gebruik van Romeins verband in de woonruimte
Zoals eerder gezegd, zullen de tegels in Romeins verband in een bepaald herhalend patroon gelegd worden. Afhankelijk van de combinatie en het aantal gebruikte van formaten heb je verschillende keuzemogelijkheden. Bij Carro Casa kunnen we je verder helpen op basis van alle mogelijk denkbare en realiseerbare patronen.

Het legpatroon van een Romeins verband
De plaatsing gebeurd via een vast patroon. Het is uiterst belangrijk om dit patroon altijd te volgen. Zo vermijd je dat je tegels te kort komt of dat er zouden overblijven.