Keramisch parket en vloerverwarming

03-10-2018

Bij een doorsnee houtvloer is vloerverwarming mogelijk, al zouden we het niet aanraden. In dit geval zijn er namelijk strenge vereisten op vlak van ondergrond en parketsoort. Bovendien moet je na de plaatsing voortdurend rekening houden met de luchtvochtigheid en temperaturen in huis, die zo weinig mogelijk mogen schommelen.

Keramisch parket bezorgt je op dit gebied een pak minder stress. Hoe dan ook kan je ook hier het beste voor een kwalitatieve tegel kiezen, die extra flexibel is en daardoor kaarsrecht zal liggen. Tegels met een vrij lange lengte van minder goede kwaliteit (die doorgaans ook iets goedkoper zijn) kunnen licht bol staan, waardoor er niveauverschillen ontstaan en het eindresultaat niet helemaal vlak is.

Keramisch parket kan de warmte bij vloerverwarming optimaal geleiden, wat het ook een economisch en ecologisch verantwoorde keuze maakt.

Keramische tegels houtlook tot 40 cm breed

Wat als je het onderhoudsgemak van keramische tegels zou kunnen combineren met de warmte van een massieve parketvloer in je interieur?
Tegenwoordig is dit niet meer fictie maar pure werkelijkheid. Dankzij het uitgebreid aanbod aan tegels, imitatie parket. Deze combineren de voordelen van parket en keramiek. Deze keramische parketimitaties zijn nu ook beschikbaar in een breedte van 40 cm.

Het beste van beide werelden
Dankzij de nieuwste inketjet printtechnieken zijn keramische parketimitaties bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.
Deze tegels ziet eruit als hout en voelen als hout aan, maar ze beschikken over alle voordelen van keramische tegels. Zo zijn ze veel gemakkelijker in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is ze reinigern met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel zoals de Filacleaner van Fila.

Kleurvaste tegels
Parket zal verloop van tijd verbleken door de zon en is onderhevig aan slijtage. In tegenstelling tot parket zullen keramische houtlooktegels wel hun originele kleur en dessin behouden.

Geluidloos over de vloer
Het fenomeen is alombekend. Wanneer je over een houten plankenvloer loopt, zal de vloer kraken. Denk maar aan het geluid welke veroorzaakt wordt door die hoge stillettos. Dit is eigen aan een natuurlijk product. Met keramisch parket heb je daar geen last meer van. het is geluidloos.

Bijkomend voordeel is dat keramisch parket perfect combineerbaar is met vloerverwarming. En dan neem je onmiddellijk het enig minpunt van keramische vloertegels weg. Ideaal voor tijdens de koude winterdagen.

Derde voordeel is dat je keramisch parket perfect kan gebruiken als vloer voor in je badkamer.

Een krasvrije vloer
Keramisch parket zal altijd zijn oorspronkelijke vorm behouden. De keramische tegels zullen er na jaren van beloop nog steeds dezelfde uitzien. Ze zullen niet slecht verouderen.
Geen krassen of vlekken te bespeuren.

Keramisch parket is wel degelijk de ideale oplossing voor wie wil genieten van de charme van hout en tegelijkertijd wil inzetten op een onderhoudsvriendelijke en duurzame woning.