Keukentegels: praktisch en duurzaam

06-04-2018

Tegels zijn het perfecte afwerkingsmateriaal voor een onderhoudsvriendelijke keuken. Ze zijn hittebestendig, hygiënisch en verkrijgbaar in elke gewenste vorm en kleur. Tegels moeten vooral onderhoudsvriendelijk zijn. Handig, aangezien hygiëne een topprioriteit is in de keuken.

Het oog wil ook wat

Bij Carro Casa gaan comfort en esthetiek hand in hand. Ons ruime assortiment aan keramische tegels geeft je de mogelijkheid om elke stijl te creëren. Van rustiek keukens tot hypermoderne design keukens. Onze interieurvormgevers staan je graag bij, bij de keuze van de meest geschikte vloertegels voor je keuken. Zij zullen je tips en advies geven over de stijl, het comfort en het onderhoud van je tegels.

De tegels van je keuken, duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Keramische tegels voor de keuken hebben één groot voordeel: ze zijn gemakkelijk in onderhoud. Bij Carro Casa vind je vloertegels voor de keuken in verschillende kleuren en soorten. Wij hebben verschillende types tegels, gaande van cementegels die zorgen voor een moderne, hype uitstraling tot keramische parket welk meer een warme en rustige uitstraling weergeven.

Vaak gebruikte tegels voor de spatwand

Metrotegels zijn al enkele jaren een vaste waarde als wandtegels in de keuken. Ze hebben hun naam te danken aan het veelvuldig gebruik in de Parijse Metro stations in het begin van de 20ste eeuw. Het lijkt alsof deze tegels naadloos tegen elkaar geplaatst worden, maar toch moet er een kleine voeg van 2 à 3 mm voorzien worden. Wanneer je dit niet doet, zullen de naden na verloop van tijd zwart worden

Mozaiek tegels als wandtegels zijn bevestigd op netten en bijzonder praktisch om aan te passen aan de vorm van je keuken. Waar stopcontacten zitten, kan je tegels uitsnijden en ook aan de onderzijde van hangkasten kunnen ze snel aangepast worden. Met mozaiek tegels heb je dus veel minder slijp- en meetwerk dan bij grotere tegels.

Zelliges of Marokkaanse tegels zijn geëmailleerde tegels uit terracotta en worden met de hand gemaakt. Ze zijn afkomstig uit Marokko waar ze al meer dan 4 eeuwen gemaakt worden met klei uit Fez. Hun vierkante vorm en oneffen oppervlak zorgen voor een leuk schouwspel als spatwand en wordt zowel in moderne als landelijke keukens vaak gebruikt. Marokkaanse tegels zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren.