Laminaat kopen ? Stel jezelf deze 3 vragen

19-02-2018

Bij de vloerkeuze van je interieur heb je verschillende mogelijkheden Kies je voor keramische tegels, een parketvloer of verkies je de charme van laminaat? In heel wat gevallen is laminaat een heel betaalbare en duurzame keuze.

Wil je een vloer met de charme van hout?
Bij de keuze van je vloerbekleding heb je de mogelijke keuze uit een verscheidenheid aan producten. Sommige mensen zweren enkel maar bij keramische tegels omwille van hun duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Anderen willen graag de natuurlijke charme van hout in huis en opteren daarom terecht voor massief parket of hoogwaardig meerlagig parket.

Wanneer je graag de warmte van een houten vloer in huis wil halen en dit zonder het exclusieve prijskaartje voor te hoeven neertellen, kan je perfect terecht bij laminaat. In tegenstelling tot een echte parketvloer bestaat laminaat niet uit massief hout, maar een kunststof en een bedrukte folie met houtstructuur. Hierdoor is het veel goedkoper dan parket en voelt het toch aan als hout.

Wat met het onderhoudsgemak?
Belangrijk bij de keuze van je vloerbekleding is het onderhoudsgemak. Houten vloeren hebben op dit gebied een paar nadelen welke laminaat niet heeft. Laminaat hoeft niet geboend of geolied te worden, is slijtvast en veel beter bestand tegen vlekken. Ook tegen scherpe voorwerpen zoals hakken of meubelpoten is laminaat prima bestand.

Hoewel laminaat nog altijd niet kan tippen aan het uitzonderlijke onderhoudsgemak en duurzaamheid van keramische tegels, levert laminaat wel een onevenaarbare prijs-kwaliteitsverhouding.

Welk is je budget bij de aanschaf van parket of laminaat
Bij de aanschaf van je vloer zijn er verschillen waarmee je rekening moet houden:

• Laminaat is goedkoper dan massief parket.
• massief parket is duurder dan keramische tegels.
• keramische tegels zijn doorgaans iets duurder dan laminaat.
• Andere materialen zoals vinyl zijn misschien goedkoper, maar gaan zelden zo lang mee als keramische tegels en houten vloeren.

Wat je voorkeuren ook zijn, je kiest best een vloerbekleding met een lange levensduur die afgestemd is op jouw gebruiksbehoeften en dit zonder je persoonlijke smaak uit het oog te verliezen.

Laminaat biedt hier alvast een grote troef: je kunt kiezen uit een groot aanbod laminaatvloeren in verschillende kleuren en dessins.