Terrastegels: wat zijn de mogelijkheden voor uw stukje paradijs

10-05-2018

Een weergaloze uitstraling van je woning. Niet enkel binnen maar ook voor buiten kan je gebruik maken van de perfecte terrastegels om je stukje paradijs te ontwikkelen. Ook hier zijn er verschillende materialen die tot de mogelijkheden behoren.

Betontegels
Wie opteert voor een terras uit betontegels, beoogt een strakke, moderne look met neutrale grijstinten en grote formaten. De keuze is ruim en gevarieerd. Betontegels kunnen ook als afboording van je zwembad of waterpartij gebruikt of als decoratieve stapsteen.

Natuursteen
Natuursteen straalt. Natuursteen zorgt niet enkel voor een authentieke sfeer met zijn warmte tinten. Daarnaast kan je met natuursteen een zeer moderne look creëren. Denk maar bijvoorbeeld aan graniet. Ook met natuursteen heb je de mogelijke oplossingen voor traptreden en zwembadboorden.

Volkeramische tegels
Volkeramische tegels kennen de laatste jaren en ware opmars als vloerbekleding voor je terras. Volkeramische tegels zijn vorstvrij en eenvoudig in onderhoud. Bijkomend voordeel is dat ze ongevoelig zijn voor vocht en temperatuurschommelingen.

De meeste volkeramische tegels voor het terras zijn voorzien van een gestructureerde oppervlakteafwerking. De achterliggende gedachte is dat een terrasvloer er vaak nat bijligt en daarom een hoge sipweerstand nodig heeft.

Een groot voordeel van keramische tegels is dat men hetzelfde materiaal ook in het interieur kan doortrekken om zo een esthetische link tussen binnen en buiten kan creëren.

En de oprit?
Voor de oprit kiest u best voor kwaliteit.
Deze moet immers dagelijks het gewicht van je voertuig torsen, vaak in barre weersomstandigheden. Hier zijn de gekozen dikte en afmeting van hete materiaal van belang.

Zo zijn kleinere formaten vaak een
goede oplossing omdat ze de zware massa van je wagen egaler veredelen over het oppervlak.