Waaraan hebben Italiaanse tegels hun sterke reputatie te danken ?

19-06-2018

Italë associeert men met lasagne, pasta, het modieuze Milaan, de oudheid van Rome, de toren van Pisa en cappuccino. Maar ook de keramische vloertegels uit de regio van Sassuolo hebben een internationale reputatie om hun uniek design en stijl. Maar waarom klinken deze tegels zo bekend in de oren en zijn ze zo goed?

Een beetje geschiedenis
De origines van Italiaanse keramische tegels gaan terug naar de late middeleeuwen. In deze periode werd begon men meer belang te hechten aan architectuur en inrichting. Dus werd het belangrijk om het ontwerp en gebruik van de keramische tegels te verbeteren.

Zeshoekige tegels met marmeren inzet evolueerden geleidelijk naar handgemaaktte tegels met gekleurde motieven. Italiaanse ambachtslieden ontwikkelden nieuwe tegelstijlen die inspeelden op de trends van interieurdesign. Meer dan eens gingen Italiaanse ontwerpers hun mosterd halen bij andere culturen, zoals de Arabische en Byzantijnse cultuur.

Begin 19e eeuw gebeurde een belangrijke evolutie: keramische tegels die samen één grote afbeelding vormden evolueerden naar een moderne tegelvloer met een terugkerend patroon.

Patronen
Keramische tegels geproduceerd door Italiaanse fabrieken zijn gegeerd om hun rijke verleden en de warme aardekleuren die iedereen opnieuw in huis wil. Daarom zijn ze zeer geschikte als decoratieve vloeren. Denk maar aan de houlook vloeren of keramische vloertegels met betonlook.

Natuursteenimitaties doen het ook weer uitstekend. Vintage- en retrotegels zijn onder het stof gehaald en zijn weer helemaal in.

Italië telt dan ook meer dan 100 tegelfarieken, elk met hun specifieke ontwerpen, kleur en stijl.
Er is dan ook een enorm aanbod waaruit je kan kiezen.

Kwaliteit en design
Het is algemeen bekend dat de Italiaanse tegelfabrikanten dé trendsetters zijn onder de designtegels. Een voorbeeld hiervan zijn de mozaïeken die aan de keramische tegels worden toegevoegd. Deze zijn beschikbaar in tal van formaten en uitvoeringen.

Italiaanse fabrikanten combineren hoogstaand design met topkwaliteit. De keramische tegels worden tegenwoordig geproduceerd met de nieuwste technologieën. Ze geven klasse, stijl en een exclusieve uitstraling aan je woning.

Ben jij ook graag op de hoogte van de allernieuwste tegel-en interieurtendensen? Dan hebben we goed nieuws! Carro Casa laat zich jaarlijks inspireren op de professionele tegelbeurs in Italië om jou keer op keer te verrassen met de laatste hypes.

Benieuwd naar wat tegenwoordig trendy keramische tegels zijn of welk type natuursteen tegels z'n opmars doet? Dan nodigen wij je graag uit in onze toonzaal te Zaventem om er de nieuwste trends te ontdekken.