Basalt : natuursteen voor een stijlvol zwart interieur

10-07-2018

Ben je op zoek naar een sierlijke, zwartmat tegelvloer met een zacht aanvoelen? Dan is basalt echt iets voor jou. Deze zwarte natuursteen leent zich perfect tot heel diverse toepassingen.

Wat is basalt?
Basalt kan je bijna overal ter wereld terugvinden. Basalt is een vulkanisch gesteente, gevormd door snelle stolling van lava. Het is het resultaat van natuurlijke tektonische processen in de aardkost. Elke regio heeft zijn unieke variant.

Basalt ondervindt maar weinig hinder van extreme temperaturen. Vandaar dat het een hard gesteente is. De oude Romeinen gebruikten het vroeger al om hun wegen te plaveien en vandaag kom je basalt nog steeds tegen in onze asfaltwegen.

Basalt siert je interieur.
In zijn pure vorm is basalt een prachtige natuursteen welke kan gebruikt worden in je interieur. Basalt heeft een donkergrijze tot zwarte kleur en kan perfect gebruikt worden inminimalistische woonkamers. De gehoonde afwerking maakt de oppervlakte effen tot licht korrelig. De matte kwaliteit zorgt voor een visueel effect van warmte. In alle opzichten is deze natuursteen dus ideaal voor een stijlvolle interieurtoepassing.

Elegantie voor buiten.
Dankzij zijn duurzame eigenschappen kan basalt perfect gebruikt worden als buitentegel. Gezien het een hard en weinig poreuze vulkaangesteente is, is basalt bijzonder onderhoudsvriendelijk en bovendien vriesvast.

Je kan best voor een gevlamde afwerking kiezen voor buiten. Deze techniek maakt het oppervlak ruw en dus antislip.

Hoe onderhoud je basalt?
Het onderhoud van basalt hangt af van de toepassing. De behandeling voor binnen en buiten is verschillend en vergen dus verschillende producten. Zoals elk andere natuursteen vraagt basalt een keer per jaar een diepe reiniging. Tussendoor onderhoud je de tegel met een product dat reinigt en opnieuw doet glanzen.