Veel gestelde vragen

Mag ik de tegels buiten opslaan na de levering?

Dozen worden best niet te nat en degelijk afgedekt, zodat tegels die niet vorstvrij zijn geen water opnemen of stukspringen als het vriest. Daarnaast moeten lijmen op cementbasis en parketten, droog worden opgeslagen en verwijdert u best de stalen banden rondom de houten kratten om roestvorming te voorkomen.

Gebeurt de levering op een exact tijdstip?

Wij houden in onze planning enkel rekening met de voor- en namiddag. Onze chauffeur kan u wel iets laten weten voordat hij aankomt zodat u weet wanneer u ons kunt verwachten. U kunt ons uiteraard ook zelf bereiken.

Kan ik controleren of de geleverde materialen wel eerste keuze zijn?

Al onze aangeboden materialen zijn strikt eerste keuze en dit staat ook op de verpakking vermeld. Bij de minste twijfel neemt u best contact met ons op!

Hoe zit het met de garantie?

Al onze producten vallen onder de gebruikelijke fabrieksgaranties. Gebroken tegels worden omgeruild in ons magazijn voor volledig foutloze exemplaren. Bij problemen komt er tevens een specialist ter plaatse.

Nemen jullie overschotten terug?

Eigenlijk niet. Toch stelt Carro Casa zich hierin flexibel op en wordt er maximum 5% kosteloos teruggenomen binnen 1 maand na levering, als de goederen in de gesloten verpakking terug bij de huidige voorraad kunnen. Het retoursbedrag wordt geplafonneerd op  80% van de oorspronkelijke waarde. Dit geldt voor de goederen die op voorraad gevolgd worden.  Uitzonderlijk wordt een retour geweigerd of een retourkost besproken, waarbij natuursteen of niet voorradige goederen die speciaal voor de klant besteld worden nooit worden teruggenomen.

Hoe gebeurt de betaling?

Bij levering of afhaling gebeurt de betaling contant met geld. In de winkel is er tevens bancontact of maestro beschikbaar en u kunt het saldo ook via de bank overmaken, 1 week voor levering of afhaling.

Hoe doe ik het eerste onderhoud van mijn nieuwe vloer?

Cementdeeltjes zijn microscopisch klein en zetten zich vast als ze in contact komen met water. Daarom moet de vloer minstens 1 week na het voegen de eerste keer gepoetst worden met een vuiloplosser of een cementsluierverwijderaar.

Vereist natuursteen echt zoveel onderhoud?

Natuursteen vergt altijd wat meer aandacht dan een keramische tegel. Toch bestaan er goede professionele onderhoudsproducten die uw vloer goed beschermen en eenvoudig onderhouden. Bovendien zijn vlekken snel te verwijderen via een efficiënte vlekkengids.

Krast en vlekt natuursteen erg?

Er bestaan veel verschillende soorten natuursteen die elk hun specifieke eigenschappen hebben. Kalkstenen zijn bijvoorbeeld gevoeliger en worden dan ook extra beschermd. Voor elke steen vindt u een oplossing dankzij het uitgebreide aanbod aan onderhoudsproducten.

Zijn tegels zwaar en kan ik ze zelf afhalen?

Een keramische tegel van 9mm dik weegt ongeveer 19 kg/m². In een gewone auto kunnen ongeveer 17m² tegels, maar een aanhangwagen is altijd handiger. Bij afhaling met een aanhangwagen plaatsen wij de pallet met de heftruck erin.

Hoe kan ik genieten van het verlaagde BTW tarief van 6%?

In België kan enkel een erkend aannemer of plaatser aan het verlaagde tarief factureren. In dit geval komt u met hem overeen dat hij de tegels aan 21% aankoopt en hij u deze verder factureert aan 6%. Als u ze zelf plaatst, is het verlaagde tarief helaas nooit van toepassing.

Hoeveel bedraagt het normale BTW tarief in België?

21%. Al onze prijzen zijn inclusief 21%, zowel in de toonzaal als op de website.

Hoeveel bedraagt de levertermijn na bestelling?

De meeste producten zijn meteen leverbaar. Anders bedraagt de gemiddelde termijn 1 week als de Belgische fabrikant de producten ter beschikking heeft. Indien niet is een termijn van 3 weken gebruikelijk bij een bestelling in het buitenland. Een afspraak om uw bestelling te leveren wordt best 3 weken voor de voorziene datum gemaakt.

Hoe weet ik wanneer mijn bestelling beschikbaar is?

Wij brengen u hiervan op de hoogte per email.

Kan ik promo's reserveren?

Een bestelling kan gratis opgeslagen worden voor een periode van 2 maanden. Daarna kan de bestelling nog in ons magazijn bewaard blijven als het bedrag betaald wordt, met een maximumperiode van 1 jaar na de besteldatum.

Worden tegels binnengedragen bij levering?

Neen. De producten worden afgezet op de voor de vrachtwagen kortst bereikbare plaats.

Hoeveel bedraagt een voorschot of aanbetaling?

30% bij het plaatsen van een bestelling, het saldo bij levering.

Wat is de oppervlakte van mijn woning?

De architect bezorgt u een gedetailleerde meetstaat met per kamer de hoeveelheid tegels en plinten die u nodig hebt. Deze maten zijn meestal nettomaten zonder snijverlies, zodat u rekening moet houden met de deuren, ramen tot op de vloer en kasten zoals in de keuken of vestiaire.

Hoeveel snijverlies moet ik bij rekenen?

Voor normale ruimtes vanaf 4x4m rekent u onderstaande verliezen. In kleinere ruimtes rekent u 5% meer verlies.

  • Mozaïeken: < 5% afval
  • 30x30: 5%
  • 45x45: 7%
  • 60x60: 9%
  • >60x60: 11% of meer

Heb ik meer tegels nodig bij diagonale plaatsing of een legpatroon?

Bij diagonale plaatsing hebt u gemiddeld 10 % meer snijverlies nodig en bij een legpatroon 12%.

Kan ik tegels plaatsen op een vloerverwarming?

Bijna alle materialen zijn geschikt om op vloerverwarming geplaatst te worden. Het beste is de plaatsing op een chape, waarbij de verwarmingsbuizen 5 cm onder het oppervlak zitten. De hechting gebeurt best met een hoogperformante flexibele kleefmortel en voegen worden afgewerkt met een flexibele voegmortel. Ook moet de vloerverwarming voor de plaatsing minstens twee dagen uitgeschakeld zijn en de dekvloer 3 weken liggen.

Kan parket op vloerverwarming?

Ja, met gebruik van onderparket en twee componenten PU-lijm. Meestal wordt hiervoor mozaïekparket gebruikt en een maximum opbouwhoogte van 23 mm. Het is echter nog veiliger om te kiezen voor halfmassief legklaar parket.

Kan ik tegels plaatsen op mijn bestaande tegelvloer of verwijderd vasttapijt?

Ja, met een hoogperformante flex kleefmortel. Bij gladde geglazuurde tegels is tevens een primer aan te raden.

Hoe boor ik een gaatje in een tegel?

Voor het boren van kleine gaatjes in uw tegels gebruikt u een glasboor. Voor het uithalen van grotere stukken is bij opening aan de zijkant een diamantzaag geschikt en bij een opening in het midden een klok voor keramische tegels of een slijpschijf (bij harde tegels).

Wanneer gebruik ik grote tegels?

Het formaat van de tegels hangt af van uw persoonlijke smaak. Enkel bij plaatsing op vloerverwarming is het tegelformaat beperkt in grootte.

Kan ik een keramische tegel ook als terrastegel gebruiken?

Ja, op voorwaarde dat er geen water onder de betegeling kan komen, ze onder een helling worden geplaatst en ze voldoen aan een antislipwaarde. Ook wordt het gebruik van verband, modules of puzzelvormen hier afgeraden.

Kan ik een vloertegel op de wand plaatsen?

In principe kunnen alle tegels op een wand geplaatst worden, met een passende ondergrond en een aangepaste tegellijm.

Kan ik een faience tegel op de vloer plaatsen?

Een geglazuurde faiencetegel wordt nooit op de vloer geplaatst, omdat deze te broos is en de glazuurlaag een beperkte slijtweerstand heeft.

Waar moet ik op letten bij plaatsing op vloerverwarming?

Bij vloerverwarming wordt het oppervlak verdeeld in vierkantenvan maximaal 20m² en is het tegelformaat beperkt tot 40x40cm. Er worden evenmin tegels in verband, module of puzzelvorm geplaatst.

Plaats ik grote of kleine tegels?

Grote tegels zijn ideaal als u niet van voegen houdt. De voeg vangt echter wel spanningen op die veroorzaakt worden door de zettingen van de ondergrond en thermische zettingen.

Wat zijn geglazuurde en niet-geglazuurde tegels?

Geglazuurde tegels zijn voorzien van een glazuurlaag. Beide soorten vereisen specifieke voorschriften en testwijzen.

Is een betegeling waterdicht?

Een betegeld oppervlak is nooit waterdicht vanwege microscheurtjes tussen de tegel en de voeg. Daarom moet de wand achter of de grond onder de tegel waterdicht gemaakt worden door bijvoorbeeld waterdichtingssystemen, zoals bouwplaten of een afdichtfolie.

Moet ik antisliptegels in mijn douche gebruiken?

In uw douche zelf is het noodzakelijk dat de vloer een antislipwaarde heeft. Hierbij is er een verdeling in de klassen A, B en C op basis van de aard van het tegeloppervlak en het aantal voegen. Voor een douche bij u thuis volstaat de klasse B.

Hoe behoud ik de witte kleur van de voegen in mijn badkamer?

De witte voegen in uw badkamer bestaan uit een kleurvast voegsel dat water- en vuilafstotend werkt. Daarnaast is het belangrijk om het tegelwerk droog te houden via een waterdichting achter de tegels, de tegels na het douchen af te drogen en de ruimte goed te verluchten.