De badkamer: een plek om tot rust te komen

01-10-2018

De badkamer is, op het wc na, waarschijnlijk de eerste plek in huis waar je 's ochtends vertoeft om je klaar te maken voor de werkdag. Maar de badkamer kan eveneens een plek zijn waar je wil vertoeven om tot rust te komen, te genieten en relaxen na een drukke werkdag.

Om uit je badkamer het maximum te halen, is een kwalitatief en naar eigen gevoel ontworpen interieur een must. De ruimte-indeling speelt een rol, zoals ook de meubelkeuze. Daarnaast heeft de vloer- en wandbekleding van je badkamer een doorslaggevende invloed op de inrichting ervan. Door je badkamer te betegelen doe je een goede zaak.

De wand: vochtbestendigheid als leidraad.
Wie de wanden van zijn badkamer wil betegelen, moet best rekening houden met verschillende factoren. Ten eerste is er het aspect vochtbestendigheid. Carro Casa raadt je aan om gebruik te maken van een waterdichtingsmembraan in de natte ruimtes zoals de douche. Om het geheel mooi af te werken gebruik je best ook een dichtingsband.

Onderhoudsvriendelijkheid van je badkamer is een tweede aspect. In een badkamer heb je sowieso af te rekenen met kalkaanslag en condens. Door gebruik te maken van onderhoudsvriendelijke keramische wandtegels ben je al een heel eind op weg.

Derde aspect van je badkamer is de esthetische invulling ervan. Zo gaan grote tegels je ruimte optisch gaan vergroten terwijl kleine tegels net het omgekeerde doen. Bij kleurkeuze kies je best voor eenheid en harmonie.

De badkamervloer: antislip
Elementen zoals duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid die gelden voor de wand, zijn natuurlijk ook van toepassing voor de vloer van je badkamer. deze waarden staan garant voor een aangename en comfortabele badkamer.

Voor de badkamervloer kan je daar nog een extra factor aan toevoegen, namelijk de slipweerstand. Het is gebruikelijk dat de grotere vochtigheid van je badkamer het risico op slipgevaar verhoogt.

Ook hier doe je er goed aan om gebruik te maken van keramische vloertegels. Deze tegels bestaan uit verschillende afwerkingen zoals naturale of met structuur (bocciardato).

Keramische tegels houtimitatie zijn de laatste jaren enorm in opmars. Deze combineren het beste van beide werelden: een comfortabele, warme vloer gaat samen met duurzaamheid en
onderhoudsgemak.