De unieke stijl van tegels met betonlook

12-04-2018

Beton geeft een unieke touch aan je interieur. Een betonnen vloer is erg stoer, ruw en oogt industrieel. Daarnaast zorgt het voor een huiselijke en rustgevend karakter aan je woning dankzij zijn milde kleur en zacht oppervlak. Dat tijdloze karakter is iets wat mensen graag in huis willen halen.
Maar een betonnen vloer heeft ook nadelen: vlekgevoelig, moeilijk te plaatsen en risico op scheuren. Dé oplossing hiervoor zijnkeramische tegels met betonlook.

Midtown
Midtown
Market
Market
New way
New way

Beton is knap maar kwetsbaar
Je kan niet ontkennen dat beton een knappe look heeft, maar het weegt niet op tegen de nadelen. Zo zijn ze moeilijk in plaatsing en onderhoud. Bij de plaatsing van een betonnen vloer vormen voornamelijk de hoekeneen probleem. Wanneer beton onderhevig is aan vocht en temperatuurschommelingen, zal deze uitzetten of zelfs scheuren.

Bovendien is een betonnen vloer gevoelig aan vetten, zuren en andere chemische producten. Om de look van je betonnen vloer optimaal te behouden moet je deze regelmatig onderhouden met speciale producten, en moet je steeds op je hoede zijn voor vlekken.

Het alternatief: keramische tegels
Keramische tegels zijn niet onderhevig aan de nadelen van een betonnen vloer. Keramische tegels zijn immers bestand tegen zuren, vetten en
andere chemische producten. Ze vragen ook geen speciaal onderhoud. Zijn niet onderhevig aan vocht, waardoor ze niet zullen uitzetten of scheuren. Daarnaast zijn ze ook kras-en slijtvast.

De sfeer van betonlook tegels
Betonlook tegels zijn geïnspireerd op betonvloeren en geven een robuuste uitstraling aan je woning of bedrijfspand. Met deze stoere tegels geef je de ruimte een tijdloos karakter. De tegels zijn op allerlei manieren toe te passen binnen een industrieel interieur. Binnen een landelijke en warm interieur versterken betonlook tegels het contrast van materialen en maken de ruimte daardoor interessanter!

Een verscheidenheid aan kleuren
De meest logische kleuren voor beton tegels zijn grijs en antraciet. Toch zien we ook warme natuurtinten zoals bruin, koper of beige steeds meer terugkomen. Door verschillende tinten en materialen samen te voegen, vormen betonlook tegels de perfecte basis voor prachtige combinaties.

Nieuwste trend: grootformaten
De 60×60 vloertegels, die we allemaal wel kennen, worden steeds vaker vervangen door 75×75, 80×80 of zelfs 90×90 en groter. Ook rechthoekige keramische tegels van 60×120 of 40×80 zijn geen uitzondering meer.

De voordelen van betonlook tegels
De betonlook tegels zijn natuurlijk prachtig en verhogen de sfeer in je leef- of werkruimte. Maar er zijn daarnaast nog meerdere, grote voordelen. Deze sommen we voor je op:

• Betonlook tegels zijn duurzaam, stevig, slijt-, vuur- en kras vast.
• De tegels zijn super makkelijk in onderhoud!
• Door te kiezen voor een groot formaat van de betonlook tegels met een smalle voeg is de vloer niet meer te onderscheiden van een echte betonvloer, epoxyvloer of gietvloer.
• Natuurlijk zijn deze tegels ook perfect te combineren met een vloerverwarming.
• Betonlook tegels zijn ook geschikt voor je terras buiten, waardoor je woonkamer één geheel wordt met je tuin.