Douchetegels kiezen : 3 cruciale do's and don'ts

07-09-2018

Hoe begin je eraan, de ideale tegel kiezen voor je douche? Een uitdagende stap in de vernieuwing van je badkamer. Er is zoveel keuze op de markt. Laat je leiden door onze tips.

Combinatie van douchetegels
Do: Combineer! Je bent niet verplicht om dezelfde tegel te gebruiken als in de rest van je badkamer. Je brengt juist variatie in je badkamer door met verschillende formaten en kleuren te werken. Afhankelijk van de tegel die je kiest, ontwikkel je zo een speels of juist elegant effect.

Don't: Overdrijf niet. Gebruik je meer dan twee verschillende tegels? Dan bestaat de kans dat je badkamer visueel druk lijkt.

Verras met mozaiek
Do: Denk na over mozaiek. Mozaiek creëert een interessant visueel effect. De kleine steentjes zitten vervat in grotere tegels, wat zorgt voor een groot gebruiksgemak.

Het aanbod aan mozaïektegels is zeer divers en uitgebreid. Zo heb je de keuze tussen mozaïektegels in keramiek, glas en natuursteen.

Don't: Mozaïek is prachtig als product, maar verlies het onderhoudsgemak eveneens niet uit het oog. Een volledige badkamer in mozaïek mag er dan wel prachtig uitzien, voegen worden vuil en iemand zal die moeten schoon schrobben.

Een tip: Cementkleurige voegen worden minder snel vuil.

Betegel je inloopdouche
Do: Inloopdouches zijn tegenwoordig enorm populair. een inloopdouche ziet er mooi uit en je stapt er handiger in en uit. De vloertegel loopt dan gewoon door in de douche. De keuze is helemaal aan jou: wil je werken met dezelfde tegel aan de wand en op de vloer of wil je wisselen.

Don't: Voor de vloer van je inloopdouche kies je beste geen al te gladde tegel. je zou toch niet willen uitglijden terwijl je gebruik maakt van je douche. Daarnaast bepaalt de hellingsgraad en uitloop van je inloopdouche, het formaat van de te gebruiken vloertegel.

Mozaïektegels beschermen je uitstekend tegen uitglijden en is dus een opperbeste keuze. Het is trouwens een heel geschikte tegel om een helling mee te maken, waarlangs het water naar de afvoer loopt.

Je inloopdouche visualiseren in 3D
Heb je moeite om je inloopdouche te visualiseren? Geen probleem! Kom gewoon langs bij Carro Casa. In onze toonzaal maken we samen met jou een verhelderend 3D
model van je inloopdouche.

Zo zie je hoe je tegels of mozaiek een mooi geheel vormen in combinatie met de rest van je badkamer.