Dunne tegels : flinterdun maar oersterk

05-09-2018

Dunformaat egels hebben de laatste jaren een enorme opmars gekend. Vooral bij renovatieprojecten is dit een zeer interessant product. Deze keramische tegels zijn heel eenvoudig te plaatsen boven een bestaande vloer. Geen zorgen om je oude vloer af te breken en de hoeveelheid stof die daarmee gepaard gaat. Dun maar oersterk, je kan genieten van de duurzaamheid, het strakke design- element van keramiek en het onderhoudsgemak.

Dunformaat, perfect voor renovatie
Heb je geen zin in tijdrovende renovatiewerken? Of ze je het niet zitten om enkele dagen/weken in het stof te leven? Dan zijn dunne keramische tegels de ideale oplossing. Dunne tegels zijn tussen de 3 en 5 mm dik. Ze worden eenvoudig op je oude vloer gelijmd, waardoor je rondom een maximale hoogte van 5,5 mm uitkomt. dat spaart je heel wat uitbreekwerk uit, denk maar aan het afschrapen van deuren.

Dun, maar toch degelijk
Het is begrijpelijk dat dunne tegels wat de wenkbrauwen doet fronsen op gebied van duurzaamheid. Zouden ze niet snel breken ? Algemeen aanvaard is dat dikkere tegels meer stevigheid bieden dan dunne. Toch kan je op je beide oren slapen wanneer het gaat om de duurzaamheid van het product. Dit komt omdat de klei en andere producten die gebruikt worden voor het persen van de tegel, tegen hogere waarden worden geperst dan dikkere tegels. De micromoleculen staan dichter op elkaar gestapeld.

Zo moeten de dunne tegels van Carro Casa niet onderdoen voor andere keramische tegels. Ze zijn misschien lichter dan normale keramische tegels, stevig zijn ze alleszins. Dit komt ook door de glasvezel die voor extra versterking zorgt op de achterkant van de tegel.

Zo bieden dunne tegels dezelfde voordelen als alle andere keramische tegels. Ze zijn gemakkelijk plaatsbaar, onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam. Door hun geringe dikte kunnen ze perfect geplaatst worden in badkamers en keukens.

Prijs - kwaliteitsverhouding
In vergelijking met andere keramische tegels zijn dunne tegels iets duurder. Dit is echter wel logisch omdat er meer technologie in kruipt om de dunne tegels te verstevigen.

Wanneer je vergelijkt kunnen dunne tegels in de meeste gevallen toch de voordeligste keuze worden omdat je bespaart op andere factoren, zoals de uitbraakkosten van de vloerder tijdens het renovatieproces.

Wie de rekensom maakt, en afhankelijk van de soort renovatie of nieuwbouw, komt tot de conclusie dat dunne tegels inderdaad een goed alternatief zijn voor keramische tegels .
In sommige gevallen zijn ze goedkoper. Doch even duurzaam en even gemakkelijk te plaatsen als keramische vloertegels van een normale dikte.

Wens je meer informatie te bekomen over de dunne keramische tegels of denk je er aan ze te laten plaatsen in je woning. Kom gerust langs bij Carro Casa. Naast het advies kunnen eveneens onze ervaren vloerders de plaatsing ervan voorzien.