Een nieuwe vloer: heb je al eens aan vinylvloeren gedacht ?

15-06-2018

Zoek je een nieuwe vloer voor je interieur? Heb je al eens aan vinyl gedacht? Vinyl heeft de laatste jaren hard aan de weg terug getimmerd en terecht! Vinyl van vandaag is niet meer te vergelijken met vinyl van weleer.

De vinylrevolutie.
De laatste generaties vinylvloeren hebben als het ware een revolutie ontketend. In tegenstelling tot zijn voorgangers, zijn de nieuwste generaties beschikbaar in een handig kliksysteem. Voordeel hiervan is dat deze vinylvloeren eenvoudig en snel te plaatsen zijn.

Gemakkelijk in onderhoud
een vinylvloer is gemakkelijk in onderhoud. Regelmatig stofzuigen is het enige wat je moet doen. De hardnekkige vlekken kan je verwijderen met een vochtige dweil. je gebruikt best een reinigingsproduct dat geen olie of was bevat. Zo beperk je het risico op uitglijden.

Vinyl is een duurzaam product
Naast het gemakkelijk onderhoud is de duurzaamheid een belangrijke troef. Een vinylvloer is bestand tegen krassen en juist daarom gaat een vinylvloer lang mee. Een extra voordeel is op langere termijn minder afval. Zo maak je een ecologische keuze wanneer je voor vinyl kiest.

100 % waterdicht
Derde voordeel van vinylvloeren is dat ze waterdicht zijn. Hierdoor kan je vinylvloeren gaan plaatsen in de badkamer als de keuken.

Design
De nieuwste generaties in vinylvloeren bestaan in een uitgebreide keuze aan motieven en kleuren. Ze zijn weliswaar aangepast aan de trends van vandaag. Qua motieven is het aanbod enorm uitgebreid. Heb je graag de charme van natuursteen of de ruwheid van beton in je interieur? Of verkies je de warmte van hout? met de nieuwste generaties vinylvloeren is alles mogelijk.

Geluidloos en zacht
Naast al deze voordelen bieden vinylvloeren een comfortabele en stille loopervaring. In tegenstelling tot parket en laminaat zijn zijn bijzonder zacht en hoor je praktisch geen voetstappen op.

Vloerwerwarming
Vinylvloeren zijn eveneens geschikt voor vloerverwarming. Geen last meer van koude voeten.