Een terras op maat van je tuin

01-03-2018

Ben je van plan om je terras aan te pakken? Lijkt misschien een fluitje van een cent, maar toch zijn er enkele aandachtspunten die belangrijk zijn voor het eindresultaat. Zo moet het terras van je dromen zowel passen bij je interieur, maar ook je tuin. Die laatste vormt het natuurlijke decor van je woning.

Terras ten dienste van je tuin.
Wat je vooral moet onthouden wanneer je je terras onder handen wil nemen, is dat het terras maar een onderdeel is in het decor van je tuin. Hoe prachtig of exclusief bepaalde terrastegels mogen zijn, indien ze niet bij de look and feel van je tuin passen, kies je best voor een andere oplossing.

Eén stijl, één concept.
Wat willen we bedoelen dat het terras en de tuin elkaar moeten aanvullen? In de eerste plaats is het van belang dat je dezelfde stijl aanhoudt. Heb je gekozen voor een landelijke bouwstijl met bijhorend terras, dan zal je een absolute meerwaarde ontwikkelen wanneer je voor natuursteen kiest. Maar ook volkeramische tegels met natuursteenlook zijn zeker in optie te nemen. Ze hebben hetzelfde uiterlijk en zijn nog een bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Een groot terras is niet altijd groot.
Heb je een stadstuintje dat maar enkele vierkante meters groot is? Ga dan zeker niet voor een groter terras, maar hou het klein. Wie het geluk heeft over een immense tuin te beschikken, kan het dan weer wat groter zien.

Een tuin en terras in harmonie klinkt eenvoudig in theorie, maar in de praktijk is het vaak een complexe uitdaging. Wil je meer informatie of verdere hulp bij de ontwikkeling van je droomterras? Spring dan eens binnen in onze toonzaal, waar onze experts je advies geven op maat.