Glastegels : transparante luxe voor uw wanden

16-03-2018

Glastegels spreken tot de verbeelding dankzij hun transparante schoonheid. Je kan ze gebruiken voor het bekleden van volledige wanden omwille van hun veelzijdigheid en kleurrijk patroon.

Daarnaast zijn ze ideaal om een accent te plaatsen of in combinatie met andere materialen. Glasmozaïek wordt sinds jaar en dag gebruikt voor de decoratie van wanden en vloeren. Vroeger werd deze mozaïek versneden van grotere glasplaten tot kleine blokjes.

Een waaier aan kleuren
Tijdens het productieproces worden er op glazen tegels een gekleurde emaillaag aangebracht, zodat eenmaak de tegels opgevoegd zijn een er een elegant diepte-effect ontstaat.
Een matte gezandstraalde afwerking is ook verkrijgbaar, en dit in verschillende formaten.

Het kleurenpallet gaat van intens neon rood tot frisse watertinten en luxueuze metaaleffecten. Glastegels passen perfect als decoratie op strakke witte muren of als spatwand in de keuken.

Plaatsing en onderhoud van glastegels
Je houdt best rekening met specifieke plaatsingsvoorschriften zoals het gebruiken van speciale glassnijders voor het versnijden van de glastegels. De versneden zijden vijl je best nog eens af om de gekartelde en scherpe randen te verwijderen.

Gebruik bij het invoegen van de glastegels geen te grof of korrelig voegsel. Dit kan het oppervlak van de glasategels immers beschadigen.

Het onderhoud van glastegels
Glas is zeer hygiënisch en bijgevolg zeer gemakkelijk in onderhoud. Gebruik best een mild onderhoudsproduct zonder schurende bestanddelen.