Je badkamer ontwerpen in drie stappen

31-07-2018

Wanneer je besloten hebt om die oude badkamer te gaan renoveren en voor een nieuwe badkamer te kiezen, komen er tal van vragen naar boven waarop je een duidelijk antwoord moet formuleren. Wat met de haalbaarheid van mijn project? Voor welke opstelling ga ik kiezen? Vervang ik het bad in een doucheruimte? Een badkamer inrichting is niet altijd eenvoudig. Bij Carro Casa helpen wij je op weg om de stijl en inrichting van je badkamer te bepalen.

Stap 1 : de keramische tegels
In de eerste plaats wordt de uitstraling van je badkamer mede bepaald door je wand- en vloerbekleding. Je hebt de keuze tussen verschillende keramische tegels en binnen dit gebied zijn er nog afwegingen te maken tussen kleur en formaten.

Zo kan je mozaiek of kleine tegeltjes gaan gebruiken om een accentmmuur aan te brengen of een inloopdouche te betegelen. Daarentegen worden grote tegels vooral gebruik om het visueel effect van je badkamer te gaan vergroten.

Ben je op zoek naar een badkamer die rust uitstraalt, dan kan je best voor dezelfde tegel of een gelijkaardige in dezelfde kleurtint opteren voor zowel vloer als wand. Vaak loont het om voor je muren een andere formaat te kiezen van dezelfde tegelsoort.

Stap 2: het sanitair
Kies je nu voor reuzegrote grijze keramische tegels met een betonlook effect of voor de charme van natuursteen, je kan nog elke richting uit met het gewilde effect van je badkamer. uiteindelijk zal het de combinatie zijn van tegels, sanitair en meubilaire welke de stijl van je badkamer zal bepalen.

Het voordeel van keramische tegels is dat ze samen geassocieerd kunnen worden met een traditionele badkamer als een strak interieur. Daarom hou je best je geliefkoosde stijl voor ogen bij de keuze van je sanitair. Indien je kiest voor een rechthoekige wastafel in composiet, dan geef je je interieur een moderne, luxueuze en rustgevende look. Ronde, geëmailleerde waskommen en gietijzeren kranen passen dan weer perfect in een landelijk interieur.

Stap 3 : het meubilair
Je meubilair zorgt voor de afwerking, de finishing touch als het ware.
Niet alleen je badkamermeubel op zich is belangrijk, ook eventueel de accessoires zoals een bijzettafeltje naast het bad, of een knappe spiegel of andere wanddecoratie. Werk af met bijpassende handdoeken, bekers, bekerhouders en eventueel wat plantjes.

Nog niet zeker? 3D overtuigt je wel
Heb je moeite om je droombadkamer te visualiseren? Kom dan gewoon langs in onze toonzaal te Zaventem en we maken samen met jou een 3D plan van je badkamer. Zo zie je hoe je gekozen tegels, sanitair en meubilair een mooi geheel vormen.