Keramiek of natuursteen : aan jou de keuze

13-06-2018

Tijdens je renovatieproject of nieuwbouw kom je voor vele keuzes te staan. Zo kan het gebeuren dat je zal moeten kiezen tussen keramische tegels of natuursteen. Iedereen heeft hier zijn eigen mening over, de informatie die je kan vinden is enorm en we begrijpen dat je op verloop van tijd het bos door de bomen niet meer kan zien. Belangrijk is dat je een gefundeerde beslissing kan maken. Wij helpen je hiermee een eind verder.

Ontwikkeld door de fabriek vs gemaakt door de natuur.
Natuursteen, zoals het woord al zegt, is op-en-top een natuurlijk product. De typische kleurschakeringen zijn eigen aan natuursteen. Elke tegel is anders, wat je interieur een frisse, unieke toets geeft. Dit is meteen de belangrijkste troef van natuursteen.

Keramische tegels worden gemaakt uit mineralen, zand en klei. Ze worden industrieel gebakken in een oven. Ze kunnen allemaal identiek gemaakt worden, hoewel er vaak steeds meer en meer keramische tegels opduiken die de unieke uitstraling van natuurlijke elementen imiteren.

Natuursteen is duurder, zowel in aankoop als plaatsing.
Ben je op zoek naar een degelijke, maar budgetvriendelijke vloertegel, dan raden we jou keramische tegels aan. In vergelijking met natuursteen ligt de gemiddelde prijs van keramische tegels lager dan natuursteen en ook de plaatsing ervan komt meestal voordeliger uit.

Waar kan je natuursteen als wandtegel gebruiken ?

Natuursteen is een product dat geschikt is voor maatwerk. Natuursteen is een veelzijdig product en dus ideaal voor het betegelen van wanden met grillige vormen. Bovendien is natuursteen als wandtegel een mooi en duurzaam product.

Kies je natuursteen wandtegels verstandig.
De beperking van natuursteen ligt hem in de specifieke eigenschappen waarmee je de steen zal verwerken. Zo kan je best een gepolijste natuursteen gebruiken als spatwand terwijl een matte natuursteen weeral beter is als accentmuur. Je laat je beter adviseren door onze interieur raadgevers in onze toonzaal te Zaventem.

Prachtige muren in de badkamer en de keuken.
Voor je keuken is graniet een perfecte tegel als spatwand. Graniet is een steen met een uitstekend hardheid. Hierop maken vetvlekken geen kans. Ineen poreuze steen trekt het vet daarentegen juist in waardoor je vlekken krijgt die je nooit meer weggepoetst krijgt.

Ook voor je badkamer kan je natuursteen gebruiken. Denk maar aan XXL platen in natuursteen voor je inloopdouche. Daarvoor kies je best een natuursteen die goed water verdraagt. Niet alleen omwille van de spatten, maar ook omdat de luchtvochtigheid in deze kamer vaak hoog is. Geef je natuursteen wandtegels in de badkamer regelmatig een extra beschermlaag met een waterafstotend product.

Nog meer toepassingen voor natuursteen wandtegels
Ook in de woonkamer misstaat een accent in natuursteen niet. Zo bestaan er verfijnde mozaïektegels of keien in natuursteen. Bovendien kan je natuursteen gebruiken als wandbekleding voor je voorgevel. Denk maar aan de prachtige natuursteenstrips die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Deze geven je woning het karakter welke het verdient. Of je maakt van de scheidingsmuur van de buren een prachtig kunstwerk met een goed gekozen wandtegel in natuursteen.