Metrotegels: geef je interieur een tijdloos karakter

04-06-2018

Metrotegels vind je overal:in de hipste bars en winkels, maar net zo goed in keuken of de badkamer. Ze passen bij allerlei interieurstijlen, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vergen amper onderhoud. Bovendien gaan ze lang mee.

Wat zijn metrotegels?
Metrotegels herken je onmiddellijk aan het geglazuurde oppervlak en de afhellende boordjes (biseauté). Traditioneel zijn ze wit van kleur en dat komt door hun voorgeschiedenis.

Ze werden in Frankrijk ontworpen om het licht in de donkere ondergrondse metrotunnels te helpen verspreiden. Ze bleken ook erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk te zijn. Om deze redenen werden ze dan ook snel populair bij slagers en brasserie keukens. Precies die kwaliteit deed ze uiteindelijk in heel wat huishoudens terechtkomen.

Een bijzondere uitstraling
In het begin waren metrotegels enkel verkrijgbaar in het wit. Nu kun je ze ook in het geel, blauw, rood, groen, ... aanschaffen. Naast het traditionele glanzend effect zijn ze eveneens beschikbaar in een matte versie.

Dankzij hun tijdloze look en kleurrijke verschijning aarden ze bijzonder goed om in de keuken de spatwand te bekleden. Ze zijn bijzonder eenvoudig in onderhoud en zeer duurzaam.
Carro Casa raadt je aan om de kleur van de voegen mooi af te stemmen op de kleur van de tegel. Zo voeg je een extra dimensie toe aan het geheel.

Metrotegels vind je in woningen terug in de badkamer en keuken. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en vocht. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, tijdloos en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast is de veelzijdigheid een extra troef: ze passen zowel bij retro, klassieke of moderne woningen.