Natuursteenstrips : een prachtige trendsetter

30-03-2018

Wanneer je aan natuursteen denkt, associeer je dit product meteen aan binnenvloeren en terrassen. Toch kan natuursteen evengoed gebruikt worden als muursteen: natuursteenstrips kan je perfect gebruiken als wandbekleding. Natuursteenstrips zijn repen natuursteen die in een natuurlijk patroon of wildverband op een paneel gelijmd zijn.

Natuursteenstrips voor buiten.
Het grote voordeel van natuursteen is dat het, ondanks de soms barre weersomstandigheden steeds zijn oorspronkelijk pracht behoudt. Natuursteen is dus perfect voor buiten. Dat geldt eveneens voor natuursteenstrips, al moet je hier wel kiezen voor strips met lijm gekleefd die bestand zijn tegen vorst.

Met natuursteenstrips maak je van je gevel een unieke blikvanger en verhoog je zo ook de isolatiewaarde van je woning. Natuursteenstrips vragen weinig onderhoud en zijn zeer duurzaam. Hier kan je decennialang genieten.

Een accentmuur met natuursteenstrips.
De keuze in natuursteenstrips is zeer ruim. Je hebt de keuze uit panelen met grillige vormen en stenen die ver uitsteken waardoor je een 3D effect creëert. Maar natuurteenstrips bestaan evenzeer in een gladde afwerking. Beide afwerking hebben hun charme en je kan ze perfect binnenshuis gebruiken. Denk maar als accentmuur rondom je open haard of als decoratief element in je badkamer. Wel raden we je aan om ze buiten je douche te gebruiken.

Gemakkelijk en snel geplaatst.
Het is duidelijk dat de natuursteenstrips veel sneller geplaatst worden dan individuele tegels. het volstaat om een vlakke muur te hebben om de panelen te verlijmen. Bij dunne en lichte strips kan je best bovenaan beginnen. Dit lijkt misschien onlogisch, maar zo vermijd je dat je ze aan het plafond moet afsnijden, wat minder mooi is. Met dikke strips begin je best onderaan omwille van hun gewicht.