Parket in een modern interieur

02-05-2018

Hout, een natuurlijke grondstof, heeft vele voordelen in huis. zo doet het de gevoelstemperatuur in je woning meteen een aangenaam aantal graden stijgen. Parket is beschikbaar in alle tinten aardekleuren en is dan ook een populaire keuze voor de bekleding van je interieurvloer. Lijkt parket je eerder klassiek? Zeer zeker niet! Parket wordt tegenwoordig ook in
moderne interieurs gelegd.

Een modern interieur gaat gepaard met een open gevoel. Denk maar aan inbouwkaste, minimalistische designmeubels en neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart. Een donkere parketvloer combineer je best met licht wanden. Een donkere vloer steekt prachtig af tegen wit designmeubilair. Verweerd parket zorgt ook voor een mooi contrast met een strak, modern interieur. Om de overgang tussen de wand en vloer zo strak mogelijk te houden, kan je best kiezen voor verzonken plinten.

Haal je tuin naar binnen, of laat je woonkamer uit.
wie graag een stukje tuin naar binnen haalt en zo de grens tussen buiten en binnen wil doen vervagen, kan gebruik maken van grote lichtkoepels die zo veel mogelijk natuurlijk naar binnen laten. Hoge ramen die bijna het totaaloppervlakte van je muur in beslag nemen passen ook perfect in deze gedachte. Met de vloer kan je eveneens spelen: je kan gebruik maken van parket voor het aankleden van je interieur en deze dan doortrekken op je overdekt terras.

Maar er is meer: je kan zo bewust de vloerbekleding laten doortrekken over een hele verdieping. Zo creëer je een modern en open interieur. Voor de benedenverdieping kan je er een samenvloeiend geheel ontstaan tussen de eetkamer en het salon, waarbij de keuken en de gang mee in worden betrokken. Zo'n groot oppervlak in parket neemt niet per se een grote hap in je budget. Lamelparket is bijvoorbeeld een prijsbewuste en toch prachtige keuze.