Trends 2019: pure lijnen en minder minimalistische badkamers

17-10-2018

Cersaie is de internationale beurs van architecturale keramiek en badkamerapparatuur die één keer per jaar, in september, in Bologna, Italië, wordt gehouden. Dit jaar waren niet minder dan 840 exposanten aanwezig om hun nieuwe producten te tonen, waaronder 452 tegelfabrikanten en 181 merken voor badkamer uitrusting. Meer dan een derde van deze merken was buitenlands. Deze editie bracht ook 112.104 bezoekers bij elkaar, waarvan bijna de helft uit het buitenland.
Carro Casa was er ook, met een redactie om de nieuwste trends in de gangpaden te vinden

Dit jaar hebben we een aantal van de trends die we al genoemd hebben, evenals innovaties (bijvoorbeeld voor de baden balneo) gevonden in een levensstijl die meer reflecteert op onze huidige ambities: de wens om te ontkoppelen en relax, aanpassing aan kleinere ruimtes, personalisatie en gecontroleerde consumptie. Ontdek wat het beste is voor 2019.

1. Tegels mixen en matchen
Waarom zouden badkamertegels uniform zijn qua grootte en kleur? Je zult in staat zijn om je creativiteit te laten spreken met modellen om te combineren voor een unieke weergave. Fabrikanten bieden nu collecties van tegels van verschillende groottes, afwerkingen, patronen en kleuren die naar believen kunnen worden gecombineerd. Een nieuw gebied met mogelijkheden voor interieurdecoratie.

2. De opnieuw ontworpen rechthoek
Als 2018 in het teken stond van spelen met vormen en afmetingen van de tegel, markeert 2019 de grote terugkeer naar de klassieke rechthoek (10 x 20 cm, 11 x 25 cm of 10 x 30 cm), dankzij de metro trend.
Maar dit jaar krijgt is de verticale tegel terug weer in. En dit is samenspraak met een bredere voegdikte, om zo het contrast te accentueren tussen de voeg en de tegel.

3. 3D-texturen
Reliëf op keramische tegels valt altijd op en geeft karakter, inclusief op 100% witte tegels.
Op alle type van natuursteenimitaties zoals carrara marmer vind men deze eveneens terug. Of hoe je nieuwheid in deze klassieker kunt verkrijgen en het een meer eigentijdse stijl kunt geven.

4. Kunststeen
De puristen van het natuurlijke materiaal zullen insinueren, maar sommige aspecten pleiten voor kunstmatige vervangers: weerstandiger tegen gebruik en bacteriën en gemakkelijker in onderhoud.  Bijvoorbeeld de tegelvloer met een aspect geïnspireerd op ceppo di gré, een steen die veel wordt gebruikt in de paleizen van Milaan en Lombardije, van de steengroeven van het Iseomeer, ten oosten van Milaan.

5. Pastelkleuren
Terwijl grijs, wit en imitatie marmer favoriet zijn in wand- en vloertegels, zijn salegroen, marsala en pastelroze de kleurwinnaars. Dit geldt voor tegels, maar ook voor apparatuur, toiletten, wastafels en accessoires.

6. Zwart kraanwerk
De badkamers in zwart en wit zijn tijdloos. De kraanfabrikanten weten dit en bieden nu zwarte (of witte) seriemodellen aan. Chroom staat niet langer alleen op de planken.