Volkeramische tegels: een duurzame keuze

11-01-2018

Volkeramische tegels hebben de eigenschap uitzonderlijk sterk te zijn en kunnen voor heel wat toepassingen gebruikt worden. Men kent ze voornamelijk als vloerbekleding, maar kunnen perfect gebruikt worden als muurtegel. Zo kan je gebruik maken van dezelfde tegel en creeër je een perfecte harmonie in je woning.

Uiterst duurzaam
Volkeramische tegels worden in de massa gekleurd en worden op zeer hoge temperaturen gebakken. Ze zijn uiterst duurzaam in ruimtes waar de vloer het hard te verduren krijgt. Denk maar aan tegels met veel beloop zoals horecazaken en in de privéwoning bv de inkomhal.

Volkeramische tegels zijn nagenoeg onverwoestbaar. Zelfs in ruimtes met intensief beloop zal de oppervlakte afwerking onveranderd blijven. Bijkomend voordeel is dat vuil en chemicaliën gemakkelijk afgeweerd worden.

Daarnaast zijn volkeramische tegels gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben een lage absorptiewaarden en zijn bijgevolg in hoge mate vochtbestendig.

Doordat ze vuil-en vochtbestendig zijn, zijn deze tegels perfect voor gebruik in vochtige ruimtes. Denk maar aan de badkamer en de keuken. Daarnaast zijn ze perfect toepasbaar voor het terras.

Veel mogelijkheden qua design
De keuze in volkeramische tegels is quasi oneindig. Dankzij moderne technieken die de fabrieken gebruiken heb je een legio keuze aan oppervlakte-afwerkingen en designs.
Bijna alle natuurlijke materialen kunnen nagebootst worden. Denk maar aan de natuursteenimitaties, keramische patroontegels die de cementtegels perfect imiteren of houtimitaties. Ze zijn bijna niet meer te onderscheiden van de echte materialen. Vaak worden er vanuit de fabriek verschillen tussen de tegels van dezelfde soort ontwikkeld om zo een 'natuurlijker' effect te bekomen.

De fabrieken waar Carro Casa mee samenwerkt zijn constant bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken, waardoor ze steeds nieuwe trends op de markt brengen.

Zo ontwikkelden deze betonimitaties in grote formaten, welke de laatste jaren een enorme opmars gekend hebben. Deze geven de sfeer van gegoten betonvloeren weer, zonder de nadelen van het onderhoudsgemak van een gegoten betonnen vloer.