Welke zijn de voor- en nadelen van massief parket ?

22-01-2018

Massief parket heeft altijd een goede reputatie gehad wanneer het gaat om vloerbekleding. Sinds lang is massief parket een synoniem voor kwaliteit, stijl en verfijning. En dit is niet gelogen: een massieve eiken vloer is een blikvanger en geeft je interieur een instant grandeur.
Maar deze pracht en praal heeft ook een keerzijde: de onderhoudsvriendelijkheid is soms ver te zoeken en ook de minder aantrekkelijke prijszetting is vaak een domper op de feestvreugde.

Massief parket staat symbool voor stijl
Wat onmiddellijk opvalt bij massief parket is zijn karakteristieke uitstraling. Massief parket straalt een natuurlijke aura van luxe uit en staat garant voor een klasse-interieur, of het nu een klassieke of eigentijds interieur gaat.

Vooral de unieke nerfstructuur en warme touch van de individuele massieve houten planken spreken boekdelen. Toch is massief parket niet langer een alleenheerser in dit segment. Keramische tegels met houtlook hebben de laatste jaren een enorme evolutie meegemaakt en staan vandaag eveneens garant voor warme toetsen in je interieur en dit dankzij zijn unieke variaties in kleurpatronen. De prachtige nerfstructuur wordt perfect nagebootst in dit keramisch alternatief.

Massief parket: homogeen en stevig.
Het woord zegt het zelf: massief parket bestaat integraal uit dezelfde houtsoort met de logische voordelen van dien. Massief parket kan jarenlang meegaan en zal niet zwichten onder het gewicht van een zware kast die er op rust.

Ondanks zijn hoge duurzaamheid moet je wel voorzichtig omgaan met massief parket. Wanneer je krassen wil vermijden, hou je best scherpe voorwerpen beter uit de buurt van massief parket. En wie kinderen heeft, neemt beter ook bepaalde voorzorgen.

Onderhoud: niet altijd even gemakkelijk.
De mindere kant van massief parket is zonder meer zijn mindere onderhoudsvriendelijkheid. Zo kan je maar beter oppassen met reinigingsproducten en krijg je in sommige gevallen de vlekken er moeilijk uit.