Witte tegels : een goed idee ?

09-05-2018

Witte tegels vind je voornamelijk terug in keukens en badkamers. Wit is een neutrale kleur en daarom gemakkelijk te associëren met andere kleuren en materialen. Denk maar aan de Scandinavische badkamers die tegenwoordig erg in trek zijn.

Je kan bijvoorbeeld perfect per seizoen de kleur van je accessoires en handdoeken aanpassen en zo ontwikkel je in één, twee, drie een totaal nieuwe look voor je ruimte.

Waarom kies je best voor witte tegels?
Wit vergroot het ruimtegevoel. Glanzende witte faïencetegels weerkaatsen het licht. Ze passen perfect in een ruimte waar er weinig of geen direct daglicht aan te pas komt.

Matte wandtegels daarentegen zorgen voor een strakke, discrete uitstraling. Let wel op dat je het geheel niet te klinisch gaat maken. Daarom combineer je best de witte tegel met een contrasterende kleur op de vloer.

Je kan ook opteren voor een felgekleurd badkamermeubel of opvallende accessoires. Witte wandtegels in combinatie met keramische vloertegels houtlook zorgen eveneens voor een geslaagd huwelijk.

50 tinten wit
Zeg niet zomaar wit tegen wit. Er zijn tal van verschillende tinten wit waaruit je kan kiezen. Van koel sneeuwwit tot parelmoer of warm eierschaal.

Koelere tinten wit passen perfect in moderne badkamers in combinatie met een meubel in hoogglans of een uitgesproken accentkleur. Varianten van gebroken wit zijn dan weer ideaal in harmonie met een houten badkamermeubel of keramische vloertegels in bruin- of taupetinten.

Witte wandtegels met reliëf
Niet alleen zijn er verschillende tinten wit, je hebt eveneens de keuze qua reliëf of witte wandtegels met een "toon op toon" tekening.

Witte wandtegels met een licht gestreept of gegolfd oppervlak geven een leuke toets aan je badkamermuur zonder dat het geheel te druk gaat uitzien.

Daarom zijn de metrotegel met hun speelse facetten nog steeds zeer gegeerd als spatwand in de keuken.